ISMERD MEG ÖNMAGAD

Megtörve a hosszú csendet, úgy gondoltam éppen itt az ideje, hogy a klaviatúra elé üljek és újult lendülettel írni kezdjek. Több hónapi hallgatás után a korábbi „lelki hullámverés” elcsitult és tudatosult bennem, hogy a rossz dolgok azért történnek meg velünk, hogy tanuljunk és erényt kovácsoljunk belőle. Használjuk fel tapasztalatainkat és a sors akaratával változtassunk. Nos, éppen azon vagyok

2 perces olvasmány

Énképünket gyakran torzítják a külvilágból érkező pozitív, vagy negatív behatások. Ezek a jelek megindulnak az elménk felé, amire a válasz sok esetben a váratlanság miatt, feldolgozásuk több időt vehet igénybe, mint azt gondolnánk. Vannak vágyaink, ami sorsunk, munkánk, vagy kapcsolatinkkal lehetnek összefüggésben. Ezek vagy célba találnak, vagy az álom kategóriába maradnak. Léteznek a rossz behatások is, mint például a félelem, vagy a rossz beidegződések.

Ezek együtt és külön-külön is érkezhetnek a külső környezetből, vagy a mi belső hangunkon, pontosabban az elménk keresztül is. A teljesítőképes tudásunk a sajátmagunk megfelelési kényszerét, értékítéletét állítja csatasorba a külső környezet elfogadó, vagy taszító hatásával szemben. Ha nem sikerül ezt a csatát megnyerni a vágyak álmok maradnak, mert nem kapnak valós támogatottságot. A félelmek megerősítést kapnak, mert nem rendelkezünk a szükséges erővel, kitartással, vagy a megfelelő tapasztalattal, hogy bátrabbak legyünk. A rossz beidegződéseink mind addig áldozatait fogja gyűjtögetni az elménkben, amíg nem értjük meg, nem tudatosul bennünk, hogy a rossz dolgok szükségesek, mert ezekből kell tanulnunk és minden tevékenységünket tudatosan kell irányítani. A kudarctól nem félni kell és attól stresszelni, hogy egyszer úgy is bekövetkezik, hanem tudni, és megérteni azt, amiért kialakult.

Ahhoz, hogy jól érezd magad a „bőrödben és a lelkedben” ISMERNED KELL MAGAD. Nem feszülhetsz rá a megoldásra váró feladataidra. Nem lehet az akarat görcsös, ne mutass más arcot és ne játszd el a külső világ számára a hamisságodat, ha belül nem vagy felkészült a megoldásra. TUDNOD KELL A CÉLOD HOGYAN ÉRHETED EL. Mennyi időre van szükséged? Milyen módszer, vagy eszközt kell használnod? Rendelkezel, energiával, állóképességgel, hogy végig küzd magad a megoldásig? Egyszóval, a TUDATOSSÁG megléte elengedetlen számodra. ISMERNED KELL MAGAD. Képes, vagy nem vagy képes arra, hogy mindezeket megtedd?

„Én akkor vagyok bátor, amikor kell. A bátorság nem abból áll, hogy magunk keressük a bajt” Mufasa intelme Simbához (W. Disney) TUDD, MIT AKARSZ. Minden esetben készíts terveket! Tervek nélkül a célok nem valósulhatnak meg.