Kézilabdás alapmozgások DBands használatával 2. rész ( három gyakorlat)

Létezik egy olyan eszköz, amiről igen kevesen tudnak és Ők sem eleget, hogy megértsék jelentőségét.

1 perces olvasmány

A DBands hatékony, könnyen kezelhető és mindenki számára hozzáférhető. Hatékonysága az egyszerűségében van. Eleve kicsi, szinte súlytalan és rendkívül hasznos partnere lehet edzőnek és tanítványának egyaránt. Tapasztalatból mondom, hogy alkalmazása nagyon pozitív visszajelzést váltott ki a játékosaim körében. Lényegében azért, mert.

1. Stabilizál 2. Koordinál 3. Gyorsít 4. Egyensúlyi helyzetet vált ki 5. Állóképességet növel 6. Sérülést előz meg 7. Erőkifejtésére kényszerít

Korábbiakban már írtam a használatáról. Ezúton három új lehetőséget szeretnék megosztani az olvasóimmal.

I. Folyamatos támadó lábmunka labdával és labda nélkül. Gyorsaság és állóképesség fejlesztésére egyaránt alkalmazható a gyakorlat. A gyakorlat terjedelmétől és gyakoriságától függ.

II. Ebben a gyakorlatban, több játékost tudok hatékonyan mozgatni egy időben és térben. Gyorsaság, dinamika jelenléte az életszerű irány és ritmusváltásokkal. Nehezíti a feladatot, hogy medicinlabdát vagy nehezített labdát kell hajítani. Több célzatú gyakorlat lehet. Attól függően, hogy mit szeretnénk elérni.

III. Stabilizációs gyakorlat. Térdelésből történő felállás, az egyensúlyi helyzet megőrzésével. Lendítő fázis, a kar és a láb összehangolása. A törzs stabilizálja az ellenirányú lendítése.