A DBands, mint sokoldalú segítőtárs

Gyakran előfordul, hogy az egyes technikák végrehajtása közben kisebb-nagyobb pontatlanságok lépnek fel. Ennek több oka is lehet.

2 perces olvasmány

Az egyik kézenfekvő hiba, hogy a törzs izomzata nem áll készen a stabil helyzetek megtartására, vagy a pliometrikus (robbanékony) erő fejlesztéséhez szükséges alaphelyzetekben, nincs meg a megfelelő koordináció. A gyorsasági paraméterek növelése, és főleg a robbanékony mozdulatok szilárdítása érdekében, igen hatékony funkcionális eszköz a DBands.

Nagyon sokoldalú „segítőtárs”, hiszen nemcsak a stabilizációban és a robbanékonysági mutatók javításában tudjuk kifejteni a pozitív hatását, hanem a gyorserő és a gyorsaság fejlesztésében is kiváló lehetőségeket teremt számunkra!

Hasonló hatásfokkal érünk el sikereket a dinamikus láberő növelése területén, és nemcsak az elrugaszkodás dinamikájában, hanem a lendítő szakasz gyorsítása esetén is. Mozgástól és lendítés mértékétől függően használhatjuk továbbá sorozat ugrások alatt. Hosszú szökellő és magasra történő páros lábú szökdelések alkalmával. Jelen esetben a lábak, térdek stabilizációja is megvalósulni látszik!

Alkalmazhatunk magasra tárgyra történő fellépés utáni elrugaszkodásokat, vastag torna szőnyegre érkezve. Mindezt a felugrásos lövés szimulációja érdekében.

Az alábbi filmek egy kis adalékot szolgálnak a DBands hasznosságát illetően!

Lehetőleg minél közelebb kerülje az akadályokat. Mindezt gyorsan sok kicsi lépéssel tegyék!

Váltott lábon szökkenések térd és karlendítéssel egyaránt.A távolság növelhető szélességi és mélységi irányban egyaránt a célfeladat tükrében.

Ebben a gyakorlatban, főleg a megfelelő stabilitás kapja a főszerepet! Lényeg a térdek magasra történő lendítésében van!

Háromrészes svédszekrényre történő fellépést követően, az ellen oldali láb térdlendítése követ. Érkezés a szőnyegre páros lábra, amiből ismételt elrugaszkodást kell végrehajtani.