A belső négy védőjátékos összehangolása a 6:0 védelemben

A mellékelt gyakorlatban, egyértelmű feladata van a védelemben tevékenykedő játékosoknak. A támadók négy lehetőség közül választhatnak.

1 perces olvasmány

1. Ha az irányító kezében van a labda és továbbítja a középre kanyarodó átlövő társának, aki nagy lendülettel igyekszik felugrásból átlőni a két hármas védő felett.

2. Ha az irányító kezében van a labda és továbbítja a középre kanyarodó átlövő társának, de ő nem lő kapura, hanem a mögé kanyarodó irányítónak adja egy hátsó kerülés formájában. Az irányító vagy betörést hajt végre a kettes védő külső oldalán, vagy továbbítja a beállónak.

3. Ha a lövő kezében van a labda, az elé induló és őt készítő irányító kapja, majd a lövő felugrásos lövéssel fejezi be az akciót a két hármas védő felett.

4. Ha a lövő kezében van a labda, az elé induló és őt készítő irányító kapja, a lövő mielőtt felugorna visszaadja az elé mozgó irányítónak, aki vagy végig viszi a kettes védő külső oldalán, vagy labdájával keresi a beállót.

A gyakorlat lényege, hogy a védők tisztában vannak a támadók szándékaival. Feladatuk, hogy a várt eseményre, gyorsan reagáljanak és hatékonyan tegyenek ellene! Eleinte rávezető jelleggel, majd később harcosabban és agresszívabban kezdjünk védekezni a támadók ellen. Természetesen, akkor lehet kezdeményezni a másik oldalra a támadást, amikor a védők visszahelyezkedtek a túloldalról.