Vendégségben Pozsonyban

Megtisztelő felkérést kaptam a Szlovák Kézilabda Szövetség részéről. A helyi szakemberek, aktuális továbbképzésük alkalmával, lehetőséget kaptam elméletben, és gyakorlatban is bemutatni, a kisiskoláskorú gyermekek játékba állításának módszertanát.

1 perces olvasmány

Arról, beszéltem, hogy számomra mit jelent, és hogyan csinálom a kicsi gyermekek játékhoz fűződő szeretetének kialakítását. Többek között kihangsúlyoztam, hogy a játék és gyerekközpontú nevelőmunka, hogyan építhető fel és miből áll? Hogyan kezdjünk a gyerekekkel foglalkozni, és lehetőleg ne a felnőttek értékrendjéhez igazítsuk a foglalkozásokat. Lényeges, hogy a korai versenyeztetés, ne menjen a képzés rovására és vegyék figyelembe az életkori sajátosságokat! A téma érdekes és valójában újszerű volt számukra, mert, Szlovákiában 10 éves életkortól fiatalabb gyerekekkel nem igen foglalkoznak a sportklubok. Kivételt képez a Dunaszerdahelyi SK. Talent, ahol évek óta, kiváló nevelőmunka folyik Brunczvik Tünde edző irányításával. Erről személyesen is meggyőződhettem, hiszen a 7-8 és a 9 éves kislányok alkották a gyakorlati bemutatón a demócsapatot. A csatolt filmek, részleteket közvetít a bemutatóból. Bízván abban, hogy mások számára is adhat némi segítséget!

Labdaügyesség fejlesztésének előtérbe helyezése, illetve az életkori sajátosságokra építhető technikai, taktikai képzés.