Tchoukball az iskolában -erőszakmentesség

A közelmúltban volt szerencsém megismerkedni Kunos Anitával, aki a tchoukball játékra hívta fel a figyelmemet.

2 perces olvasmány

Találkozásunk apropója a "Kézilabdázás oktatása kisiskoláskorban" című könyvem vásárlása kapcsán történt. Elmondása szerint, a könyv gyakorlatai, szellemisége, kiváló alapot ad, az általa nagy becsben tartott játék oktatásához. Véleményem szerint is nagyszerű játék, akár a kézilabdázás előkészítése kapcsán, de azoknak is merem ajánlani, akik szívesen csatlakoznának ehhez a sportághoz!

www.tchoukballhungary.hu

Erőszakmentes és egészségtudatos iskolák. A tchoukball (ejtsd csukból) egy gyors és változatos csapat játék, mind gyerekek, mind felnőttek számára könnyen elsajátítható és élvezetes. Sok lehetőséget kínál függetlenül attól, hogy a játékot amatőr vagy verseny szinten játsszák. A tchoukball a játékosok iránti tiszteletet tanítja és fokozza az egyén önbecsülését. Egy erőszakmentes játék, ahol a test-test elleni játék, a feltartóztatás és az akadályoztatás nem megengedett. A tchoukball minden agressziót és erőszakot nélkülöz! Egyik játékos sem „lophat” labdát vagy nyúlhat bele egy átadásba; e helyett a játékosok összjátéka és a megfelelő csapatszellem az irányadó, mind támadásban, mind védekezésben.

A gyerekeknél iskolás korban is nagy sláger a labda. Azonban sok gyerek nem játszik, mert félnek az ütközésektől, az erősebb fizikumú játékosoktól. A TCHOUKBALL minden agressziót nélkülöz és nincs TEST-TEST ELLENI játék, ami sok olyan gyereket is integrál, akik korábban elzárkóztak a játéktól. Fejleszti a motorikus és koordinációs képességeket, serkenti a fizikai és mentális állapotot. Növeli a játékosok magabiztosságát, mindenki egyenrangú. A tchoukball előrelátást, csapatmunkát és bizalmat tanít.

A tchoukball könnyű játék, a szabályok egyszerűek, könnyen érthetőek.

A tchoukball előnyei

Csapatjáték Erőszakmentes Mindenki játéka Nincs test-test elleni játék Koedukált csapatok is Egyszerű szabályok Élvezetes és pörgős 7-en egy csapatban Támadás mindkét térfélre Teremben, szabadban egyaránt játszható A tchoukball éberséget és odafigyelést követel. Előrelátást és logikát tanít Támogatja a csapatmunkát és segíti a bizalomépítést; Segíti a szem-kéz koordináció kialakulását Fejleszti a fizikális és mentális készségeket és képességeket.

Alapszabályok

3 átadás után rá kell lőni 3 lépés a labdával 3 támadás 1 panelra 3 mp-ig tartható a labda A panelról visszapattanó labda, ha földet ér az a pont. A labdát birtokló játékos zavarása semmilyen módon nem megengedett A szabályok egyszerűek, ezáltal a játék élvezetes és pörgős

Kíváncsi lettél? Szeretnéd ezt a játékot kipróbálni? Szuper! Mi készen állunk, hogy bemutassuk Nektek!

Paneleket és labdákat viszünk és már kezdhetjük is!

Kérjétek meg a tanárotokat, hogy lépjen velünk kapcsolatba az alábbi űrlapon és mi nagy örömmel játszunk Veletek!

Dabas környéki és budapesti iskolákba teljesen ingyenesen megyünk, messzebbre az útiköltséget kérjük el.