Szülők és edzők figyelmébe

Az elmúlt hat hétvégén jártam az országot és igyekezetem elmagyarázni közel 2000 edző számára, hogy mit és hogyan tudnának tenni annak érdekében, hogy a szülők szemlélete, magatartása, viselkedése támogató és segítő legyen gyermekük sportolása, versenyeztetése kapcsán. Sokszor éltük át azokat a nem kellemes pillanatokat, amikor a szülők alpári és igen nem megengedhető módon viselkednek gyermekeik mérkőzésein.

1 perces olvasmány

Az előadás anyaga azt próbálta a hallgatóság tudtára adni, hogy - mi okozhatta ennek a rettentően rossz helyzet kialakulását - miért érzik a szülők, hogy nekik küldetésük van gyermekük sportolásával kapcsolatban - hogyan formáljuk és hogyan kommunikáljunk a szülőkkel - mikor, mit mondjunk és hogyan tájékoztassuk a szülőket - nekem mint edző, hogyan kell viselkednem - milyen lényeges dolgokat tartalmaz az EDZŐK ETIKAI KÓDEXE

Mindenről tájékoztatni kell a szülőket még abban az esetben is ha a mondandónk nem minden esetben pozitív, vagy dicsérő tartalmakat tartalmaz. Legyünk őszinték a szülők felé, gyermekük jellemzése, értékelése kapcsán.

Az Edzők Etikai Kódexe fontos és lényeges viselkedési és magatartási normatívákat fogalmaz meg. A slide-ok csak néhány szemelvényt emelnek ki. Minden amit teszünk, mondunk, megmarad a tanítványunk fejében, lelkében. A szülők hasonlóan raktároznak mozaikokat rólunk de már felnőtt fejjel értékelik, vagy minősítik hozzáállásunkat. Legyen mindenki számára irányadó és útravaló az alábbi néhány szemelvény.