Amikor egy „álom” megvalósulni látszik

Több év telt el, amióta írásra adtam a fejem.

2 perces olvasmány

Azok az olvasóim, akik már régóta megtisztelnek figyelmükkel, bizonyára emlékeznek, hogy milyen témákban és mennyire elhívatottan képviseltem az elkötelezettségemet az utánpótlás-nevelés témájában. Fontosnak és időszerűnek éreztem, hogy sportágunk nevelőedzőit tájékoztassam elképzeléseimről, gondolkodásmódomról. Azt a szellemiséget, amit az elmúlt sok esztendő tapasztalataiból leszűrve gép elé ülve közreadtam, ma sem gondolom másképp. Ma olyan beosztásból szemlélhetem a sportágunkat, hogy bizonyos kérdésekben lehetőségem nyílt, nyílik a megvalósíthatóságáért tenni valamit. Nagy lelkesedéssel vetettem bele magam a munkába. Az elmúlt több évtized tükrében kijelenthetem, hogy ami most történik, vagy ami meg fog történni, az számomra álomszerű.

Szerettem volna, hogy EGYSÉGESEK LEGYÜNK A KÉPZÉS TERÜLETÉN országos szinten. Mint ahogy az is lényeges lenne, hogy idővel szűnjenek meg A KÉPZÉSBELI KÜLÖNBSÉGEK. Több fórumon elmondtam, hogy legyen egy MINDENKI SZÁMÁRA ELÉRHETŐ közös, egymásra épülő SZAKMAI TEMATIKA.

Örömmel jelenthetem ki, hogy mindez nyártól két lábra áll és elindul a változások és a reménykeltő fejlődés irányába. A szakmai tematika négy fontos alapelemre épül.

1. Képzési fázisok, feladatok egymásra építve, kétéves bontásban 7 – 18 év között. 2. Általános és korosztályra bontott edzéselméleti ismeretek. 3. Módszertani segédlet. 4. Rajzolt gyakorlatok (200)

Minden neveléssel foglalkozó kolléga, aki az országban tevékenykedik, alanyi jogon hozzájut a szezon kezdetén. Olyan országos lefedettségű felépítményt szeretnénk kialakítani, ami garantálja, hogy pár éven belül elindul a szakmai fejlődés. Továbbá szeretném, hogy minden edző a saját területén ismerje fel és tudja helyesen értelmezni a lényeget.

MIKOR? MIT? HOGYAN? kell csinálni kérdésekre a válaszokat. Csak azt kívánhatom, hogy az ÉBREDÉS is szép és eredményes legyen!